Logo

Bos-VakantieChalets te Bergen op Zoom

Contactgegevens:

Google Maps

Fam. J. Bos

in recreatiegebied "de Heide"

Bergen op Zoom

Tel. 0164-249706

Mob. 06-22738824

 

free WiFi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Markiezenhof Bergen op Zoom

Stadspaleis en Museum Markiezenhof
Stadspaleis Markiezenhof in Bergen op Zoom is een schittterend bouwwerk uit de 15e eeuw. De aandacht van museum en archief ligt op de historie van stad en regio, de geschiedenis van de kermis en op exposities van internationale politieke spotprenten en cartoon.

Ravelijn Bergen op Zoom

Ravelijn 'Op den Zoom'
In 1867 verliest Bergen op Zoom zijn vestingfunctie en breidt de stad zich uit buiten de stadsomwalling, met uitzondering van het Ravelijn op de Zoom. Dit is het enige wat nu nog over is van de stadsomwalling. Het is een achttiende eeuws verdedigingswerk met onderaardse gangen.

Stadhuis Bergen op Zoom

Monumentale stadhuis
Het monumentale stadhuis van Bergen op Zoom is werkelijk een plaatje met de schitterende bordes en rood met witte luiken. Het oude stadhuis is ook toegankelijk voor bezoek vanaf Koninginnedag tot en met oktober.

Bezienswaardigheden in Bergen op Zoom

Lievevrouwepoort Bergen op Zoom

Lievevrouwepoort
Het oudste monument van de binnenstad is de Lievevrouwepoort, ook wel de Gevangenpoort genoemd. Het gebouw maakte deel uit van de muren rond de stad en deed later dienst als gevangenis.

Sint Gertrudiskerk

De Sint Gertrudiskerk
De Sint-Gertrudiskerk is onder de bevolking van Bergen op Zoom beter bekend als de Peperbus. je kunt 'm ook beklimmen en genieten van het uitzicht over zowel Brabant als Zeeland.

Stadsschouwburg de Maagd Bergen op Zoom

Stadsschouwburg De Maagd
De Maagd is een sfeervol middelgroot theater in een voormalige kerk in het historische centrum van Bergen op Zoom. De gezellige zalen, foyers en galerijen lvormen het toneel van een breed aanbod voorstellingen en exposities.

-Disclaimer-
Copyright © 2015 - www.Bos-VakantieChalets.nl - All rights reserved